Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Biskupský chlebíček

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšlehéme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny. Pak postupně zašleháváme rum, citrónovou štávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh. Už nešleháme, ale jen překládáme, aby nám sníh nespadl. Když je to hezky všechno spojené, přidáme kandované ovoce a lehce ho vmícháme. Těsto nemí být ani tekuté ani moc husté. Pečeme v předehráté troubě na cca 150-180°. Upečený je, když se nelepí na špejli. Po upečení vyndáme a necháme vychladnout. Vychladlý biskupský chlebíček polijeme čokoládou a necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
meinita |11. května 2013
také děláme Odpovědět
Petulík |8. května 2013
Ukládám Odpovědět
freya |4. května 2013
ukládám Odpovědět
JanaB |29. března 2013
Také vyzkouším. Odpovědět
Romik |29. března 2013
skusim Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
vyzkouším Odpovědět
K.Vladka|7. ledna 2017
ukládám Odpovědět
marie.huttlova|24. května 2013
musím vyzkoušet :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!