Staňte se našimi fanoušky na:

Rebarborový dort se šlehačkou

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bílků soli, 60g cukru a 1 vanilkového cukru vyšleháme sníh. Postupně do něj zašleháme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do formy (prům.26 cm) vyložené pečícím papírem a pečeme asi 20 minut při 175°, upečený korpus necháme vychladnout. Očištěnou rebarboru pokrájíme na kousky a 800g vaříme se 100 ml vody 8 minut. Pak vsypeme 200g cukru a vlijeme pudink rozmíchaný v 6 lžících vody - za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Rozpustíme želatinu dle návodu, podmáslí osladíme zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, asi 6 lžic podmáslí vmícháme do želatiny a vše vlijeme do podmáslí zbylého. Necháme stát, dokud směs nezačne želírovat, pak vmícháme šlehačku. Vychladlý korpus vrátíme do čisté dortové formy, potřeme ho rebarborovým rozvarem a smetanovým krémem. Dort uložíme do chladna ztuhnout. Nakonec ozdobíme lístečky máty a čerstvými jahodami nebo jiným ovocem dle chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

objev |4. června 2015
Z rebarbory jdou také vytvořit džemy a marmelády - nejlepší jsou kombinace rebarbory s jahodami, malinami, kiwi či ananasem. Na džemu si pak pochutnáte Odpovědět
PetulkaH |24. června 2013
dobrota Odpovědět
Šuldeska |28. února 2013
Nádhera. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!