Staňte se našimi fanoušky na:

Rebarborový bezé dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 200g margarínu, 200g cukru krupice, 1 sáček vanilk.cukru, 3 vejce, 200g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku - NÁPLŇ: 300g rebarbory, 2 žloutky, 1 lžíce solamylu, 5 lžic smetany, 50g moučkového cukru - BEZÉ: 3 bílky, 150g moučkového cukru Utřeme margarín s cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme postupně vejce, přisypeme mouku a kypřící prášek. Těsto naplníme do vymazané (rozvírací) dortové formy a pčeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 200°, pak snížíme teplotu trouby na 150°. Nakrájenou rebarboru podusíme 2 minuty s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Ve vodní lázni ušleháme žloutky, solamyl, smetanu a moučkový cukr, přidáme rebarboru a krém nalijeme na předpečené těsto a pečeme ještě 25 minut. Pak koláč vyjmeme a zvýšíme teplotu v troubě na 250°. Ušleháme pevný sníh a vidličkou ho navršíme na koláč, nakonec prudce zapečeme v troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

objev |4. června 2015
Zbylou rebarboru můžeme využít místo jablek do závinu. Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Hrabča |24. května 2013
super Odpovědět
JanaB |3. března 2013
Vypadá to úžasně. V létě vyzkouším. Odpovědět
Šuldeska |3. března 2013
Fantastické. Odpovědět
Persefona |2. března 2013
Jestli nám vyroste rebarbora, tak vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!