Staňte se našimi fanoušky na:

Rajma - indické fazolové curry

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Veganské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Fazole přes noc namočíme do dostatečného množství vody a necháme naboptnat. Druhý den uvaříme fazole v osolené vodě a necháme je stranou, než si uvaříme základ. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme do změknutí 5-6 minut. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a dvě minuty zasmažíme. Do základu nasypeme všechno koření, minutku mícháme. Teplem se koření rozvoní a to právě chceme. Do směsi přidáme nakrájená rajčata. Neuvěřitelně vonící bublající omáčku vaříme než se na ní začne oddělovat olej - budou se dělat mastná oka. V této chvíli přidáme okapané uvařené fazole i s vodou z fazolí. Vaříme do úplného změknutí fazolí - asi deset minut. Část fazolí rozmačkáme šťouchalem na brambory - to zahustí omáčku. Podáváme s rýží basmati, nebo indickými plackami naan nebo chapati

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sarka3 |3. února 2017
To vypadá velice dobře, mám tip na oběd. Děkuji. :) Odpovědět
svatava.adamova |23. března 2014
garam masala je indické koření, seženete buď ve zdravé výživě nebo v lepších prodejnách s kořením Odpovědět
Makitka |19. března 2014
prosím, kde seženu tu masalu? Odpovědět
david.kruml.1 |16. února 2014
vypadá to skvěle Odpovědět
Peggy89 |27. listopadu 2013
asi ho vyzkouším Odpovědět
Peggy89 |27. listopadu 2013
vypadá dobře Odpovědět
Sycorax|27. června 2014
Vyskusane. Som spokojny s kombinaciou chuti. Pridal som este nakrajanu cuketu pre bohatejsi obsah. Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
skvělé Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
skvělé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!