Staňte se našimi fanoušky na:

Cizrna s paprikami

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cizrnu máčejte přes noc v dvojnásobném množství vody. Vodu sceďte a cizrnu vložte do hrnce. Přidejte tolik vody, aby cizrnu překrývala asi o 7,5 cm; přidejte 1/2 čl soli a vařte 10 minut. Sbírejte všechnu pěnu, která se hromadí na povrchu, přikryjte a mírně vařte 40 minut až 1 hodinu, dokud cizrna nezměkne. Potom slijte vodu. (Pokud se chystáte připravovat omáčku, ponechte si asi 100 ml této vody.) Na středním plameni rozehřejte v hrnci ghí nebo olej a osmažte kmín. Potom přidejte nakrájené čili a zázvor. Přidejte kurkumu a hned potom nakrájenou papriku. Kousky papriky obracejte vařečkou. Když změkne a zhnědne, přidejte osušenou cizrnu a míchejte 3 minuty. Dosolte zbytkem soli. Chcete-li omáčku, přidejte vodu, kterou jste si ponechali, případně jedno nakrájené rajče, a vařte ještě 5 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |7. května 2015
moc mne Vaše recepty zajímají abudu je postupně zkoušet. Odpovědět
Monique |10. prosince 2013
zkusím Odpovědět
Trrri |29. května 2013
dobrý tip :))) Odpovědět
miuka |14. května 2013
dnes jsem uvařila, neměla jsem tam tolik omáčky a bohužel s normálním drceným kmínem, indický nemám. ale i tak to bylo dobré :-) Odpovědět
Gogosek |13. května 2013
hm, vypadá to moc dobře Odpovědět
miuka |12. května 2013
další jídlo, které co nejdřív uvařím Odpovědět
nikita066 |4. května 2013
zní to dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!