Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatové pagáčky

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme mouky a sůl, ve vlažné vodě rozmícháme droždí a vlijeme k mouce. Olivy zbavíme pecek a nakrájíme na kousky (můžeme použít i třeba olivy s papričkami...), sušená rajčata nakrájíme na malé kousky, rozmarýn otrháme od větvičky a lístky posekáme. Vše přídáme k mouce, přilijeme asi dvě lžíce oleje, ve kterém byla naložena rajčata a vypracujeme těsto. Dle potřeby přidáme nálev z oliv. Pokud se těsto trochu lepí, nepřidáváme mouku, ale dáme ho na pomaštěný vál a několik minut propracujeme. Těsto lepit přestane (může to trvat i 15 minut). Těsto dáme do mísy, pomoučíme a necháme pod utěrkou půl hodiny kynout, pak vyklopíme na vál a pár minut propracujeme, opět necháme kynout. Po hodině těsto vyklopíme na vál, rozválíme na cca centimetr vysokou placku a vykrájíme z něj kolečka. Ta potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 220°C. Z těsta se dají udělat i jiné tvary, třeba bagetky nebo housky. Podáváme samotné nebo s cottage nebo jiným čerstvým přírodním sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
slavuska |5. března 2013
vypadají nádherně Odpovědět
markyr|28. května 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!