Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatová polévka s bylinkovými knedlíčky

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky, rozpálíme olivový olej a cibulku osmažíme do zlatova. Zaprášíme lžící mouky a necháme ještě trochu zezlátnout mouku. Zásmažku zalijeme litrem rajčatového džusu, přidáme jeden rajčatový protlak, dvě vaničky zeleninového bujónu a necháme povařit. Mezitím si připravíme odpalované těsto na knedlíčky. Mléko zahřejeme, osolíme, přidáme krupičku a mícháme dokud nevznikne kompaktní nelepivé těsto. Hrnec s těstem odstavíme a necháme chvíli chladnout. Zatím dochutíme polévku.... Přidáme sušenou bazalku, dosolíme a dosladíme. Do těsta na knedlíčky rozklepneme vajíčko, přidáme bazalku, petrželku, pažitku a nejlépe ručníma metlama umícháme těsto na knedlíčky. Do menšího hrnce dáme vodu, osolíme a až začne vřít. tak začneme tvarovat dvěmi lžícemi namočenýma ve vodě z bylinkového těsta knedlíčky, které házíme rovnou do vroucí vody. Knedlíčky jsou hotové jakmile vyplavou. Scedíme je a dáme do polévky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!