Staňte se našimi fanoušky na:

Pstruzi pro mlsouny

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vykuchané ryby očistíme a opláchneme, pak povrch i vnitřek osolíme. Mouku promícháme s pepřem a pstruhy obalíme. Slaninu nakrájíme na širší proužky a opečeme na pekáčku, přidáme k ní kolečka cibule a krátce orestujeme. Směs vyndáme a na výpeku opečeme pstruhy, po každé straně asi 5 minut, až zezlátnou. Na lžíci másla podusíme nakrájené hříbky (nebo jiné houby). Na pečící papír položíme opečené ryby, slaninu a cibuli, přidáme houby a všechno přelijeme vínem. Posypeme nasekanou kudrnkou a nakonec ještě přidáme zbytek másla. Papír pořádně uzavřeme, položíme do zapékací mísy nebo na plech a pečeme asi 20 minut na 180°C. Nakonec upečené pstruhy ozdobíme plátky mandarinek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!