Staňte se našimi fanoušky na:

"Prosklené" ovocné kostky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílek
  • cukr krupice
  • cukr moučka
  • vanilkový cukr
  • kypřicí prášek
  • polohrubá mouka
  • voda
  • žloutek
  • máslo
  • mléko
  • ovoce podle chuti a sezony
  • pudinkový prášek podle chuti
  • ovocná šťáva podle chuti

Pracovní postup:

TĚSTO: 5 bílků, 5 žloutků, 5 lžic krupicového cukru, 5 lžic polohrubé mouky, lžička kypřidla; NÁPLŇ - 2 sáčky světlého pudinku (např. vanilkový, banánový, karamelový), 5 lžic krupicového cukru, 600 ml mléka, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, čerstvé ovoce; POLEVA - 2 sáčky dortového želé, 5 lžic krupicového cukru, 1/2l vody, ovocná šťáva ..... Z bílků ušlehejte sníh a po lžících do něj zapracujte oba cukry a pak jedn po druhém žloutky. Dál do pěny vmíchejte mouku s práškem a těsto rozetřete do pekáčku (28x35cm) s pečícím papírem. Pečte 20-25 minut na 175°C, pružnost zkoušíte prstem, hotový nechte v pekáčku vychladnout. Zatím promíchejte pudink s krupicovým cukrem, přilijte mléko a za stálého míchání svařte a hustý pudink provařte, pod fólií ho nechte vychladnout (na povrchu se neudělá škraloup). Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem doběla a po lžících zapracujte zchladlý pudink. Krémem zchladlý plát potřete a rozložte v řadách ovocem. Pak dejte i s pekáčkem na 20-30 minut do mrazničky a pak zalijte připraveným želé: V kastrůlku rozmíchejte práškové želé s krupicovým cukrem a vodou, přidejte ovocnou šťávu a po minutě varu stáhněte a nechte zchladnout. Jak začne tekutina želírovat, rozlijte na moučník - vrstva na vychlazeném moučníku hned ztuhne. Pak už jen rozkrájejte na kostky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!