Staňte se našimi fanoušky na:

Přesnídávková zelňačka

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze zelí slijeme nálev (moc kyselé zelí propláchneme vodou) a zalijeme vodou tolik, aby bylo jen ponořené a dáme vařit. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmahneme do sklovita. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky, krátce osmahneme a zasypeme moukou. Uděláme světlou jíšku a odstavíme, poté vmícháme papriku. Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme do poloměkka s nasekaným česnekem, špetkou soli, kmínem a bobkovým listem. Přidáme jíškový základ, bujón a provaříme. Přidáme vařené zelí i s vodou, vmícháme petrželku a odstavíme. Podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |16. května 2013
vypada to výbroně, hned bych si dala Odpovědět
roxana-zdena |14. března 2013
Vypadá docela dobře, ač je ráno, dala bych si jí teď. :-) Odpovědět
Effka.jesterka|4. května 2014
zkusila jsem a byla výborná :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!