Staňte se našimi fanoušky na:

Preclíky

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mléka, lžíce mouky, cukru a droždí zaděláme kvásek. Necháme vzejít. Do mísy vsypeme mouku, přidáme rozpuštěné máslo a žloutek, přilijeme kvásek a vymícháme tužší těsto. Necháme ještě asi hodinu kynout, pak na pomoučeném vále vytvarujeme preclíky, kroužky, osmičky a jiné tvary dle vlastní fantazie. Široký kastrol naplníme vodou a uvedeme ji do varu. Jakmile vře klokotem, vložíme do ní preclíky jeden po druhém. Počkáme, až vyplavou, vyjmeme je děrovanou sběračkou a narovnáme na vymaštěný plech. Ozdobíme krystaly soli, mákem, kmínem nebo sezamovými semínky a vložíme do trouby, vyhřáté na 220 stupňů. Pečeme do růžová.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!