Staňte se našimi fanoušky na:

Praženka - polévka z naklíčených pšeničných zrnek

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Veganské
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Mrkev a cibuli oloupeme. Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme najemno. Obojí opékáme na oleji. 2) Po chvíli zaprášíme moukou, chvilku opražíme a poté zalijeme vodou a přihodíme kostku bujonu (nebo jednoduše zalijeme domácím vývarem). 3) Přidáme pšeničná zrna a vaříme asi 30 min. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |9. března 2016
super Odpovědět
sonizna |6. června 2014
Kdo chce mít pšenici pořádně naklíčenou, tak ji nechá na chladném místě do té doby, trvá to tak 4 až 5 dní. Naklíčená pšenice je pěkně křupavá, můžeme ji použít do salátů. Je velice zdravá, působí na podporu imunity, proti infekcím a nádorovým onemocněním. Odpovědět
sonizna |6. června 2014
Pšeničná zrnka seženeme snad v každém obchodě se zdravou výživou. Jak je připravíme? Nejdříve zrnka propláchneme pod studenou vodou, poté je dáme do misky, kde je necháme zalíté studenou vodou přes noc. Poté vodu slijeme a necháme ještě aspoň 2 hodiny na chladném místě. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!