Staňte se našimi fanoušky na:

Pravá Francouzská cibulačka

Autor receptu: nijo007 (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme na půlky, a půlky na tenká kolečka, do hrnce dáme 3 lžíce oleje a cibuli restujeme do zlaté až světle hnědé barvy. Na závěr restování přidáme kmín, pepř, osolíme. Půl minuty necháme ještě restovat a podlejeme 2 dl bílého kvalitního vína (např.pálava) necháme 2 min vařit a dolejeme vodu. Přivedeme k varu a 15-20 min vaříme, dosolíme popřípadě dopepříme a přidáme kostku masového vývaru (lze použít místo vody, masový vývar). Polévka musí mít po uvaření zlatohnědou průhlednou barvu, nesmí být zakalená moukou nebo něčím jiným. Naservírujeme polévku a dozdobíme 3 kousky grilovaným toastem a posypeme nastrouhaným sýrem. Sýr doporučuji kvalitnější. Dobrou chuťr.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vondrys |5. května 2013
mnam :) Odpovědět
Jirinaja |9. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Georgina |2. ledna 2013
cibulačku můžu Odpovědět
Božena Adamovská|9. dubna 2017
Tradiční francouzská odrůda vína do základu - Pálava vyšlechtěná ve Velkých Pavlovicích. Bon apetit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!