Staňte se našimi fanoušky na:

Polenta s vepřovým masem a žampiony

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 4 osoby: 400g vepřové kotlety bez kosti, 4 plátky, oregano, sůl, pepř, francouzská hořčice, česnek, 250 g žampionů, 1 střední cibule, olivový olej extra vergine Dante, 100 ml vody Na polentu: 500g polentového polotovaru (nebo si udělejte doma - viz recept na polentové hranolky), bylinky Maso osolíme, opepříme, posypeme oreganem (ideálně čerstvým). Potřeme hořčicí. Na olivovém oleji maso z obou stran osmahneme , přidáme celé stroužky česneku a zalejemem 100 ml vody a dusíme v papiňáku asi 20 minut. Mezitím v jiném kastrolku na olivovém oleji podusíme na čtvrtky nakrájemé žampiony, které v závěru rovněž ochutíme oreganem a solí. Hotovou polentu nakrájíme na kostky (kolečka) a orestujeme na olivovém oleji na pánvičce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |24. května 2014
polentu Odpovědět
Hana S |24. května 2014
hotovou Odpovědět
Hana S |24. května 2014
Dobrý Odpovědět
Alpenrose |23. května 2014
**** Odpovědět
kymlal |23. května 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!