Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka s krémovým rizotem

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1.Troubu předehřejte na 190 °C. Nasekanou hladkolistou petrželku, šalvěj, strouhanku a 60 ml olivového oleje promíchejte v robotu. Hodně osolte a opepřete a pak směsí obalte vepřovou panenku. Vložte do pekáčku a 25–30 minut pečte, aby byla panenka upečená. Vyndejte, přikryjte alobalem a nechte maso deset minut odpočinout. 2.Mezitím, co se peče maso, uvařte rizoto. Kuřecí vývar přelijte do hrnce, zahřejte a udržujte teplý. Zbývající olej zahřejte v hrnci, přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání na mírném plameni pět minut opékejte, dokud cibule nezměkne. Přisypte rýži a opékejte jednu až dvě minuty. Přilijte víno, míchejte, dokud se tekutina neodpaří. Pak postupně přilévejte vývar, každou dávku vždy nechte úplně absorbovat rýží, teprve pak přilijte další. Míchejte a rýži vařte dvacet minut. S poslední dávkou vývaru přidejte i hrášek. 3.Nakonec do rýže vmíchejte ricottu a parmazán, osolte a opepřete. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte pět minut stát. Rizoto podávejte společně s vepřovou panenkou nakrájenou na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!