Staňte se našimi fanoušky na:

Plněný šnek z kynutého těsta

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Inspirací pro tento slaný koláč byl řecký šnek z listového těsta v řeckém týdnu v Li... Byla to velká bašta. Moje chuťové buňky mají celkem dobrou paměť. Jen těsto jsem použila lehké, kynuté. Náplň jsem umíchala podle chuťových vzpomínek. TĚSTO: Do mísy dáme 35 dkg mouky, do mléka s trochou cukru v kastrůlku nadrobíme droždí, nesmí být horké, maximálně tak, abyste v něm udrželi prst. K mouce přidáme velkou špetku soli, zbývající cukr, polovinu másla, plátek Zlaté Hané, trochu bylinkového koření, kvásek a zaděláme těsto. Pokud je řidší, můžeme přidat trochu mouky. Dáme na teplejší místo kynout. NÁPLŇ: Kousek másla a Zlaté Hané, žervé, celé pomazánkové, bylinkové koření. Nakrájený pórek a špenát dáme na olivový olej blanžírovat, před koncem přidáme koření na grilovanou zeleninu, vychladlé ještě trochu nasekáme a vložíme k ostatnímu. Přidáme vejce a dobře zamícháme. NÁVOD: Kynuté těsto vyklopíme na hodně pomoučený vál, posypeme moukou a rozválíme na široký obdélník. Podél rádélkem rozdělíme vodorovně na tři pruhy. A ty kolmo na dvě části. Máme tedy 6 proužků. Na každý naneseme po celé délce užší proužek náplně, stejnoměrně a zarolujeme. Máme tedy 6 plněných úzkých dlouhých trubic. Bereme jednu po druhé a na vymazaném plechu tvoříme šneka od prostředka. Pak pomažeme měkkým máslem, posypeme slunečnicovými semínky, kmínem a špetkou italského koření. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C něco přes půl hodiny. Teplé pokapeme olivovým olejem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|17. dubna 2016
1++ vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!