Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné chlebánky z žitné mouky

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Těsto připravíme v pekárně. Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program těsto.
  2. Než program skončí a těsto vykyne, připravíme si náplň: Slaninu nakrájíme na centimetrové kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a oboje dáme na rozpálenou pánev a orestujeme dozlatova. Vypneme, přidáme petrželku a dáme vychladit.
  3. Hotové těsto na vále rozdělíme asi na 15 stejných dílků, které roztáhneme na placičky. Na ně rozdělíme připravenou náplň, každou placičku zabalíme do kuličky a tu jemně stlačíme na bochánky.
  4. Naskládáme je na plech, vyložený papírem na pečení. Chlebánky potřeme olejem a posypeme hrubou solí, sezamem a lněným semínkem. Necháme ještě 20 minut kynout a pak pečeme při 180°C asi 20-25 minut dozlatova

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |28. září 2013
ukládám do oblíbených a musím recept vyzkoušet, 1+ Odpovědět
Jindriska8 |27. července 2013
Vypadá to dobře! Odpovědět
tepito |27. července 2013
zkusím Odpovědět
i |17. července 2013
mnamka Odpovědět
pajunc |11. července 2013
bezva, díky za recept, vyzkouším :-) Odpovědět
roxana-zdena |7. července 2013
zkusím... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!