Staňte se našimi fanoušky na:

Falešná husí játra speciál

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V masovém mlýnku na malé šajbě pomeleme do mísy na jemno kuřecí jatérka a postupně do ní přidáme všechny suroviny. Pořádně je rozmícháme, aby byly dokonale hladké. Před tím, než přidáme tuk, necháme jej poněkud roztopit, aby byl tekutý, ale ne horký. V tom případě jej mírně ochladíme. Hotovou směs rozdělíme stejnoměrně do dvou mikrotenových sáčků, které uvážeme volněji, protože při vaření se zvětší objem. Nato každý sáček pro jistotu vsuneme do dalšího. Sáčky se směsí vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme minutku projít varem. Poté snížíme teplotu a pomalu vaříme 2 hodiny. Po této době je jatýrka každopádně dobře uvařená a voňavá. Hotová játra vyjmeme na talíř, sáčky odstraníme a necháme chvíli odpočinout. Podle vlastní chuti a úvahy můžeme podávat za tepla i za studena. Přeji Vám dobrou chuť. Poznámka : Zkoušela jsem játra se všemi zde uvedenými ingrediencemi upéct v srnčím hřbetě, - je to sice o polovinu rychlejší, ale i když je moc dobrá, chuťově se vůbec nedá srovnat. Je oproti té uvařené poměrně suchá, bez výrazné specifické vůně a chutě pravé husí játry.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Daninka |31. července 2013
mňamky :-) Odpovědět
renda9 |31. července 2013
dobrůtka Odpovědět
pajunc |11. července 2013
bezva, díky za recept, vyzkouším :-) Odpovědět
svatava.adamova |25. června 2013
mnam Odpovědět
DAMI |13. června 2013
dobrota 1+..krásné foto Odpovědět
jola |11. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Arabela |10. června 2013
Barakudo, uvařená jsou taková jemná, je tam příznačná přirozená chuť a typická vůně, spíše jsou jemná jako krém. U uvařených je čistá chuť, která není potlačena a pozměněná upečením. Zkoušela jsem samozřejmě i upečená v snčím hřbetě, připomínají mi víceméně jemnou dobrou sekanou. :-))) Odpovědět
Barakuda |8. června 2013
Já tohle peču v srnčím hřbetě, tak by mě zajímalo, o co lepší jsou tyto vařená. Možná to vyzkouším. Odpovědět
Arabela |8. června 2013
Husí játra jsou tučná sama o sobě, Márčí, proto jsou tak ceněná. Do králíčích si pomel domácí slaninu, potom to zkus. Pokazit nic nemůžeš, pantáta si bude olizovat všech deset a snad i Tobě ! :-))) Odpovědět
Márč |8. června 2013
Vypadají nádherně...ale z králičích by to asi nešlo, že?...ukládám...:-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!