Staňte se našimi fanoušky na:

Plněná krůtí pečeně

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso opláchneme, osušíme a nařízneme do něho kapsu. Omyjeme a očistíme cukety a asi 150 g nakrájíme na kostičky. Z toastové chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky. Nastrouháme sýr. Petrželku opereme, osušíme, snítku nacháme na ozdobení a zbylou nasekáme. Cuketu, chléb, vejce, polovinu sýra a petrželky smícháme a ochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme kapsu a sepneme špejlemi. Maso potřeme solí a pepřem a vložíme do vymazaného pekáčku. V předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) pečeme asi hodinu. Očistíme a omyjeme mrkve, šikmo je nakrojíme a blanšírujeme ve 1/4 l vroucí osolené vody asi 5 minut. Zbylé cukety rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k mrkvi a povaříme 5 minut. Zeleninu slijeme (vývar zachytíme) a udržujeme teplou. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme mouku a necháme ji zpěnit. Za stálého míchání ji podlijeme vývarem ze zeleniny a mlékem, přivedem k varu a 5 minut vaříme. Do omáčky vmícháme zbylý sýr a petrželku, dochutíme. Krůtí prsa vyjmeme z pekáče a špejle odstraníme. Maso rozkrájíme na plátky, upravíme se zeleninou na míse a ozdobíme petrželkou. Omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
nemá chybu Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Hana S |24. května 2014
Je fajn, že jsi napsala na jaký stupeň se peče v eleketrické i plynové troubě. Díky. Odpovědět
Hana S |24. května 2014
oblíbených. Odpovědět
Hana S |24. května 2014
dávám do Odpovědět
Hana S |24. května 2014
dobré Odpovědět
Hana S |24. května 2014
Určitě Odpovědět
kymlal |23. května 2014
zkusím Odpovědět
Rena.KI |23. května 2014
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!