Staňte se našimi fanoušky na:

Plec se žampióny a okurkou

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou plec nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa. Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousky, nebo plátky. Jakmile je maso měkké, tak k němu přidáme žampióny, okurky, bujón a dusíme 10 - 15 minut. V mléce rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Za stálého míchání jí povaříme a vmícháme smetanu. Nakonec omáčku necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zuzi |24. května 2013
dobrota Odpovědět
roxana-zdena |18. března 2013
Včera jsem si koupila fůru žampionů, tak se budou hodit! Odpovědět
Jirinaja |14. března 2013
smetanové omáčky máme rádi Odpovědět
roxana-zdena |7. března 2013
Jáááá taky je miluji, mám jednu oblíbenou, dost netradiční, dám ji sem až budu mít foto. Odpovědět
jana.remkova.7 |25. února 2013
Taky mám ráda tyhle omáčky!! Odpovědět
Tea |25. února 2013
Světlé omáčky mám ráda, navíc se žampióny. Vyzkouším! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!