Staňte se našimi fanoušky na:

Piškotové těsto - recept nerecept

Autor receptu: kocmaruska (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky šleháme na tuhý sníh (pro snazší práci a dobrý výsledek můžeme přidat špetku soli), postupně přidáváme vrchovaté lžíce cukru. Za stálého šlehání přidáme žloutky a pokračujeme ve šlehání, až vznikne opravdu hustá světlounce žlutá hmota. Trvá to tak 15 -20 minut, nepodceňte to. Nakonec zlehka vmícháme vrchovaté lžíce polohrubé mouky. Promíchejte důkladně, ať vám někde u dna nezůstanou nerozmíchané žmolky. Základní princip je: 1 vejce - 1 vrchovatá lžíce cukru krupice - 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky. Těsto ze tří vajec je na menší dort - třeba jako korpus pod ovocný dort. Na běžný dort, dělám ze čtyř vajec, stejné těsto použijeme klidně na roládu nebo řezy. Na velkou roládu dělám většinou z pěti vajec. Pokud chceme mít piškot ochucený, nahradíme část mouky např. kakaem, kávou nebo mletými oříšky. Pokud peču opravdu velký dort, raději si upeču dva nebo tři korpusy ze čtyřech vajec, než jeden velký, jednak nemám tak velkou formu, ale hlavně se lépe propeče. Je dobré si korpus upéct jeden den, vychladlý zabalit do utěrky a plnit a zdobit až druhý den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kojaníček |23. března 2014
klasika, která se vždycky povede Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
vyzkousiim Odpovědět
Lenny |21. června 2013
zajímavý Odpovědět
kojaníček |19. června 2013
dobré tipy a rady Odpovědět
ka002 |27. května 2013
super, recept ukládám Odpovědět
Barficka |25. května 2013
Vyzkouším Odpovědět
honzíček |24. května 2013
oo)) Odpovědět
šanela |23. května 2013
dělám ze stejných ingrediencí a stejným postupem, jen mi to "netrvá" tak dlouho :-D Odpovědět
Uzzi1 |23. května 2013
Pěkný recep nerecept, ukládám. :) Odpovědět
Menzy |16. května 2013
Dělám podobně - ve větším množství :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!