Staňte se našimi fanoušky na:

Piškot jako základ na dorty

Autor receptu: aimynka (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ušleháme žloutky s 1/2 cukru do hustého krému. Zašleháme 1 lžíci vařící vody a pak ještě jednu, až směs hezky zhoustne. Z bílků ušleháme sníh, kam zašleháme druhou 1/2 cukru. Do žloutkového krému přidáváme střídavě mouku a bílky a jen zlehka převalujeme, nemícháme! Vyklopíme do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy a pečeme při 150 st. cca 20 - 25 min. Pokud potřebujeme tmavý piškot, přidáme na začátku do žloutkové směsy trochu kakaa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!