Staňte se našimi fanoušky na:

Pišingrový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čokoládu na vaření nakrájíme na malé kousky (nebo nahrubo nastrouháme), oříšky (nebo mandle) umeleme na jemno a nasucho opražíme na pánvi. V míse utřeme máslo s cukrem žloutky do husté pěny. Přidáme čokoládu a umleté oříšky. Ze smetany odebereme 12 lžic,které použijeme na navlhčení oplatek, zbytek společně s rumem vmícháme do hotového krému. Část krému odebereme a necháme stranou na závěrečné potření dortu. Dortové oplatky pokud možno rovnoměrně zvlhčíme smetanou; 11 oplatek potřeme krémem a naskládáme na sebe. Navrch položíme nepotřenou oplatku. Dort shora zatížíme (např. hrncem s vodou), po obvodu uhladíme vytlačený krém a v chladu necháme alespoň hodinu proležet. Vychlazený dort potřeme po celém povrchu zbylým krémem a čokoládovou polevou. Dozdobíme hoblinkami hořké čokolády.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Polda |19. řijna 2013
je krásný, ukládám a vyzkouším Odpovědět
tynkkatynusee.kollarova |11. června 2013
téda.. vypadá úžasně.. budu muset vyzkoušet. :) Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
krásný Odpovědět
betka |23. ledna 2013
krásný dort Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!