Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní králík s jasmínovou rýží 1

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Králíka naporcujeme a dáme ho do vody spolu se zeleninou (celer, mrkev, cibule, 4 stroužky česneku) a jedním svazkem petrželky. Přidáme sůl a pepř a vaříme asi jednu hodinu.
  2. Uvařeného králíka vyndáme a obereme maso od kosti. Natrháme na menší kousky.
  3. Vývar scedíme a dáme stranou.
  4. Zázvor, chilli papričky (bez semínek) a 5 stroužků česneku nakrájíme na plátky, slaninu na proužky. Vše orestujeme na olivovém oleji, přidáme i arašídy.
  5. Po chvíli přidáme i králičí maso a lžíci medu, podlijeme vínem a dochutíme sójovou omáčkou.
  6. Povaříme, přidáme 200 ml vývaru.
  7. Podáváme s jasmínovou rýží, posypané petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |28. dubna 2015
Já taky :) Odpovědět
objev |27. dubna 2015
Kdysi jsme chovali králíky doma, a už tehdy jsem je zbožňovala. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!