Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní čočka

Autor receptu: Phlambo (17 receptů)

Množství: 4
Obtížnost: Snadné
Příprava: 30 min.
+ 2 hodiny namočení čočky

Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Čočku namočit na dvě hodiny, pak ve vodě vařit 20 minut, nechat probublávat. Nesolit, protože zbytek bude hodně výrazný. Mrkev, šalotku, česnek, zázvor, feferonky a slaninu nakrájet na mikrokostky.
  2. Do hrnce hodit v pořadí slaninu, mrkev, cibuli, protlak, zázvor, česnek a feferonky. Postupně provařit, pak trochu zaprášit hnědým cukrem, nechat jej trochu zkaramerizovat, přidat ocet balsamico, svařit, zalít vývarem, a opět svařit.
  3. Po dochucení přidat čočku, opět zavařit, nechat ji nacucat, dochutit, a opět zredukovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!