Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní Cikánský guláš

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku. Přes noc necháme chutě spojit v lednici. Je lépe dělat každé zvlášť, hovězí se vaří déle, pak vařit společně. Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou, necháme osmažit dozlatova. Přidáme masa a pokrájené klobásy a zprudka opečeme. Přidáme na proužky pokrájené papriky možno i pálivé, rajčata (popř. kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut. Přidáme masox, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké. Zahustíme chlebem, či tmavou jíškou. Je možné jíst i s chlebem a do guláše někdy přidám trochu majoránky, ale až je uvařeno, aby nezhořkla. Zdobíme petrželkou, pažitkou, jarní cibulkou, beraními rohy, jak kdo chce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |7. července 2013
Super! Mám ale vyhrady:žádný kečup,majoránku a nezahušťovat.Jinak nemá chybu!!! :-) Odpovědět
Semyaza |25. června 2013
zkusím Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
daja55 |17. dubna 2013
tak ten může být taky dobrý Odpovědět
Anna1960 |31. března 2013
pálivé guláše jsou výborné vyzlouším Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
vyzkoušíme Odpovědět
Dessyna |18. března 2013
gulášem se nic nepokazí Odpovědět
Vikitorie|2. července 2013
Jéé, ahoj Roxy! Odpovědět
Vikitorie|2. července 2013
Tak ten je!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!