Staňte se našimi fanoušky na:

Perníčky (bezvaječný recept)

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na válu promícháme všechny sypké suroviny (sodu přesejeme), do důlku přidáme med, který jsme rozpustili v teplém mléce, dále přidáme vejce a olej. Vypracujeme vláčné těsto a po vypracování sledujeme jeho hustotu a podle potřeby přidáme mléko nebo citronovou šťávu. Těsto necháme hodinu odpočinout přikryté nádobou, raději však přes noc. Z těsta vyválíme placku tenkou asi 5 mm, vykrájíme formičkami nebo rádlem, klademe na pomaštěný plech, potřeme mlékem a můžeme dozdobit ořechem. Pečeme při 220°C do zlatova. Perníčky uložíme do vlhkého prostředí na 7-14 dní. Můžeme zdobit různými polevami. U bezvaječného receptu je vejce nahrazeno mlékem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

-3 |20. září 2013
parádní Odpovědět
E- |20. září 2013
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!