Staňte se našimi fanoušky na:

Pěnovka - nepečený dezert

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jablka nastrouhaná nahrubo zakapejte citronovou šťávou a dejte do kastrolu. Zalitá vodou a oslazená (cukr přidejte podle chuti ovoce) povařte na mírném ohni asi 1-2 minuty. Kastrol sundejte z ohně, jablečný rozvar nalijte do mísy s ananasovým želé a oboje promíchejte - želé se musí rozehřát do rozpuštění. Pomerančové želé rozpusťte v horké vodě a tekutinu nechte vychladnout. Kondenzované mléko nalijte do mísy a ručním el. šlehačem vyšlehejte do pěny (2-3 minuty). Pak za neustálého promíchávání postupně přidávejte vlažné pomerančové želé. Dejte do chladničky a jak začne houstnout a želírovat, můžete ji vyndat a zpracovat. Na dno chlebíčkové formy (30x12 cm) vyložené fólií s převisem do stran, rozložte rovnoměrně polovinu pomerančové pěny, poklaďte ji vrstvou sušenek a přidejte polovinu jablečného rosolu. Vrstvu zakryjte dalšími sušenkami, na které navrstvíte zbylou pomerančovou pěnu a znovu poklaďte sušenkami. Dál dejte druhou vrstvu jablečné hmoty a pak zase sušenky. Nakonec překryjte převisem fólie a naplněnou formu dejte do ledničky a nechte ztuhnout do druhého dne. Hotovou Pěnovku vyklopte na tác a poprašte skořicí, nakrájejte na asi 1,5 cm silné plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!