Staňte se našimi fanoušky na:

Pečuše

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Rozšťoucháme, necháme trošku vychladnout a šlehačem zašleháme co najdeme v lednici - bílý jogurt, tvaroh nebo i kyšku či podmáslí. Tento recept mám od manželovy tety a ta tam vždy zužitkovala zbytky z lednice. Přidáme vejce, poředíme mlékem a zahustíme moukou. Nemusíme přesně dodržet množství ingrediencí, těsto není tuhé, ale ani neteče, je tak akorát. Lepší je, když je hustší než řidší. Plech si vymažeme máslem nebo vyložíme peč. papírem a těsto na něj rozetřeme na sílu asi půl cm. Když máme těsta víc, dáme ho péct na další plech nebo pekáček, určitě se vše sní. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky, které poskládáme na těsto. Výborné jsou i švestky. Pečeme ve středně teplé troubě dozlatova. Na talíři cukrujeme cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |6. března 2015
vypadá lákavě 1* Odpovědět
kote19 |5. března 2013
vyzkouším :) Odpovědět
jana.remkova.7 |5. března 2013
Hmm, skvělé!! Odpovědět
Iness |4. března 2013
zajímavý název :-D Odpovědět
Peťule.m |4. března 2013
Vypadá to dobře ;) Odpovědět
ještěrka|16. května 2014
Vypadá dobře' Ukládám! Odpovědět
Mlsanda|7. června 2013
pěkný Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!