Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená kuřecí křidélka pro gurmány 3. v 1.

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
62× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme a tenké konce odkrojíme, - můžeme je použít do polévky na vývar. Zbytek křídel překrojíme na poloviny . Ve větší misce vymícháme marinádu z protlaku, kečupu, bílého vína, vody, hořčice, sójové omáčky, oleje, rozdrcených stroužků česneku a všeho koření. Vložíme do ní křidélka, řádně je s marinádou promícháme a necháme přikryté přes noc v lednici. Další den vezmeme pekáč přiměřené velikosti, do něj vysypeme brambory nakrájené na větší hranolky a mírně osolíme. Přidáme křídla s marinádou a vše dohromady zamícháme. Povrch obložíme plátky anglické slaniny a půlkolečky cibule. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby, přibližně na hodinku. Nepodléváme ničím, pod alobalem marináda a slaninka pustí dost výpeku, který se sám při dopékání ještě zredukuje. Poté pečínku odkryjeme a necháme v troubě tak dlouho, až slaninka nahoře hezky zčervená. Na chvíli ji pak z pekáče odebereme. Dáme tím šanci brambůrkám a křidélkům, aby si udělaly krásnou barvu a pečínka byla pěkně křupavá. Těsně před koncem pečení slaninku vrátíme zpět. Servírujeme na předehřáté talíře. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo se salátem. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |19. června 2013
dobrota Odpovědět
vii |18. června 2013
To vypadá na náramnou mňamku. Ukládám a co nejdřív udělám. Odpovědět
Lenny |13. června 2013
to musí být bašta Odpovědět
hana.molcarova |12. června 2013
děkuji za dobrý recept Odpovědět
Hanka007 |11. června 2013
ukládám Odpovědět
jola |11. června 2013
1*** Odpovědět
pajunc |10. června 2013
bezva, ukládám :-) díky za inspiraci Odpovědět
vera.sucha.50 |6. června 2013
super Odpovědět
Arabela |30. května 2013
Jane, kouzelným prstenem točím jinde a při jiných příležitostech, ne v receptech, - tady poctivě VAŘÍM ! Jo a nezapomeň, že křidélka mají kosti. :-))) Odpovědět
Jan |30. května 2013
Je to moc hezký recept, to jsi dělala sama anebo jen otočila kouzelným prstenem? . Uložím jej a každopádně co nejdříve vyzkouším. Princezno, díky. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!