Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená jablka s marcipánem a vanilkovou omáčkou

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z jablek odkrojíme vršek jako "víčko", vykrojíme jádřince a dužinu vydlabeme tak, aby zůstala asi 1 cm silná stěna. Marcipánovou hmotu nakrájíme nahrubo, oříšky nasekáme. Promícháme rozinky, marcipán, kešu a vydlabanou dužinu, naplníme jablka a přiklopíme "víčkem". Plněná jablka poskládáme do vymazané zapékací nádoby, dáme na střední lištu v troubě a pečeme asi 15 minut na 180°C. Zatím si ušleháme z bílku a cukru pevný sníh, naplníme zdobící sáček s hvězdicovou trubičkou a na jablka nastříkáme čepičku. Pečeme ještě asi 8 minut. Vanilkovou omáčku rozmícháme s calvadosem a prohřejeme. Pečená jablíčka dáme na talířky, přelijeme teplou omáčkou a ozdobíme meduňkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!