Staňte se našimi fanoušky na:

Panýr (paneer) - čerstvý domácí sýr

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
212× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Panýr je domácí sýr vyrobený z mléka a srážecího činidla, kterým je citrónová šťáva nebo jogurt. Mléko svaříme a v momentě varu pomalu přidáme citrónovou šťávu až se začne oddělovat hmota (panýr) od žlutavé tekutiny (syrovátky). Po úplném oddělení panýru od syrovátky ho slijeme přes sítko. Okapaný panýr vložíme do plátýnka, zabalený a zatížený ho necháme alespoň půl hodiny stát, aby z něj odtekla přebytečná syrovátka. Čím déle ho budeme lisovat, tím bude pevnější. Ztuhlý sýr pak nakrájíme na kostky a můžeme ho osmažit nebo dále neupravený použít na přípravu sabji, salátů atd. Nelisovaný panýr se může použít podobně jako tvaroh k přípravě pomazánek, sladkých i slaných náplní apod. Na přípravu panýru je nejlépe použít kvalitního kravského mléka přímo od chovatele. Zbylou syrovátku použijeme na přípravu lahodného a zdravého nápoje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |5. května 2013
Dělávám. Odpovědět
zajdixs |5. května 2013
Téda, to musím vyzkoušet :) Odpovědět
Sefa |4. května 2013
mnam Odpovědět
Zůz |4. května 2013
Dobrou chuť :) Odpovědět
nikita066 |3. května 2013
hmm, kupujeme bio mléko od farmáře, vyzkoušíme :) Odpovědět
E.Va. |3. května 2013
dá se na to použít mléko z automatu? Odpovědět
Dandik60 |3. května 2013
zkusím :) Odpovědět
cesalky |3. května 2013
Moc dobré :-) Odpovědět
kla4 |3. května 2013
výborné :) Odpovědět
Králíček |3. května 2013
Užasné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!