Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninové taštičky (Samosa)

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(1 hlas)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo či ghí smíchejte s moukou a pomalu přidávejte vodu, až dostanete vláčné a měkké těsto, které se nelepí na prsty. Těsto dobře propracujte, vyválejte ho do koule, zastříkněte několika kapkami vody a přikryjte navlhčenou látkou, zatímco si připravíte nádivku. Brambory nakrájejte na kostičky, květákové růžičky buď nastrouhejte skrze největší otvory kovového struhadla, nebo je nakrájejte na malinké růžičky. Hrášek uvařte ve slané vodě do měkka, potom ho nechte okapat a odložte stranou. Na pánvi rozehřejte ghí nebo olej a osmažte kmín, řecké seno, strouhaný zázvor a prášková koření. Přidejte kostky brambor a potom nakrájený květák. Chvíli smažte. Potom přidejte dvě lžíce vody, pánev přikryjte a vařte asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Vmíchejte uvařený hrášek, přidejte sůl a pepř a nechte směs vychladnout. Z těsta utvořte 15 kuliček a rozválejte je na placky. Na každou placku potom naneste trochu zeleniny tak, že ji umístíte na jednu polovinu placky. Okraj těsta na volné polovině placky navlhčete vodou, placku přeložte na polovinu a okraje pevně přitiskněte k sobě. Vzniknou taštičky, které můžete smažit 15 minut na oleji nebo nechat upéct v troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |21. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
miuka |16. listopadu 2013
díky za vaše recepty! :-) Odpovědět
sussan |29. května 2013
Vypadá to senzačně! :) Odpovědět
katy9 |2. února 2013
tak to vyzkouším, to bude dobrota Odpovědět
evahu |6. ledna 2013
krásné foto i recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!