Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocné punče

Autor receptu: Jedlík-senior (184 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • silný černý čaj
  • koňak
  • bílé víno
  • calvados
  • brusinkový nektar
  • pomeranč
  • jablko
  • citron
  • čerstvé americké brusinky
  • kompot ananas
  • hnědý cukr
  • vanilkový sirup vanilka
  • koření dle rozpisu
  • voda
  • jablečný džus
  • rum

Pracovní postup:

ANANASOVÝ na 2 šálky 250-300g ananasového kompotu, 250ml vody, 300ml bílého vína, 150ml vanilkového sirupu, 100ml koňaku, případně mletá skořice a pár hřebíčků Nakrájený ananas dejte do nádoby, přelijte šťávou z ananasu, vodou vínem, sirupem a zahřejte. Nalijte do ohnivzdorných sklenic a doplňte koňakem. Pokud máte chuť můžete punč okořenit trochou mleté skořice a několika hřebíčky. JABLEČNÝ na 8 šálků 1 l silného černého čaje, 1 jablko, 1 citron, 1 l jablečného džusu, 1 ks skořice, 50 ml calvadosu, 1 pomeranč, 2 hřebíčky, 2 lžičky cukru Jablečnou šťávu a čaj nalijte do hrnce, přidejte koření a cukr. Z citronu a pomeranče vymačkejte šťávu. Jablko oloupejte a nakrájejte na kostky. Šťávy z ovoce přilijte do hrnce a podle chuti ještě přisypte koření a cukr. V hrnci všechno ohřejte asi na 80°C, pak odstavte z plotny a přilijte pálenku, nakonec punč promíchejte. Ještě lepší chuť bude mít punč, když do něj přidáte nakrájenou hrušku. BRUSINKOVÝ na 1 šálek 150ml brusinkového nektaru, 2 lžíce hnědého cukru, 2-3 hřebíčky, čtvrtku ruličky skořice, 1/2 pomeranče, 40 ml rumu, čerstvé americké brusinky, plátky citronu, badyán na ozdobu Brusinkový nektar svařte s hnědým cukrem, hřebíčkem a skořicí. Sundejte z plotny a nechte pár minut vylouhovat. Vymačkejte pomeranč a šťávu vmíchejte ke svařenému nektaru. Podle chuti přilijte rum, ozdobte brusinkami a plátky citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!