Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí voňavý svařák

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. 1 l lehkého červeného vína (nejlépe Cabernet Franc), 100 ml vody, 2 badyány, 1 celou skořici, 3 hřebíčky, cukr dle chuti. Dále můžeme vylepšit: 1 kůrou z pomeranče a 1 kůrou z citronu (chemicky neošetřené).
  2. Povařte koření (a kůry-slupky) ve vodě. Pak dolijte víno a společně vařte než se vytvoří pěna (pozor - nepřekračovat bod varu!). Zmírněte teplotu a nechte ještě pár minut prohřát. Přelijte do skleniček, ozdobte badyánem, šlupkou z citrusů, kdo má rád přidá si cukr.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |16. září 2014
supr Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!