Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocné mufíny tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

POMERANČOVÉ - 18 ks 200g moučkového cukru, 300ml jogurtu, 200ml oleje, 2 vejce, kůra a šťáva z 1 pomeranče, 400g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 pomeranč, tuk a mouka na formu; Poleva: kůra a šťáva z 1 pomeranče, 150g moučkového cukru Vejce vyšleháme s cukrem, přimícháme jogurt, olej, kůru, šťávu z pomeranče a prosátou mouku s kypřícím práškem. Pomeranč nakrájíme na kousky a také vmícháme do těsta. Vymazanou a vysypanou formu na mufíny naplníme do 2/3 těstem, pečeme asi 20 minut na 180°C. Po upečení necháme ve formě krátce vychladnout a pak vyklopíme. Z cukru, šťávy a kůry utřeme polevu a potřeme vychladlé mufíny. Nakonec ozdobíme proužky pomerančové kůry. BROSKVOVÉ - 18 ks 200g broskví, 100g másla, 120g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 6 lžic horké vody, lžíce citronové šťávy, 4 vejce, 2 žloutky, lžíce nastrouhané citronové kůry, 350g hladké mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na formu Bílky vyšleháme na pevný sníh, změklé máslo nakrájíme na menší kousky a vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, horkou vodou a citronovou šťávou do pěny. Za stálého šlehání přidáme postupně všechny žloutky a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků, nastrouhanou citronovou kůru a prosátou mouku s práškem. Vymazanou a vysypanou formu na mufíny naplníme asi do 1/3 těstem, oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na malé kousky, polovinu dáme do středu formičky na těsto a zalijeme zbylým těstem asi do 2/3. Na vrch těsta dáme zbytek nakrájených broskví. Pečeme asi 20 minut na 180°C. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme, vychladlé pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!