Staňte se našimi fanoušky na:

Ostro-kyselá polévka

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby nakrájíme na kostky a necháme je aspoň 30 minut namočené ve vodě. Bambusové výhonky a mrkev si nakrájíme na kostky. Z kuřecích kostí připravíme klasický vývar. Do hotového vývaru přidáme kostku kuřecího nebo shitake bujónu a přidáme ostro-kyselou omáčku. Dál přidáme nakrájenou mrkev, bambusové výhonky, houby a pokrájená kuřecí prsa a vše vaříme cca 10 minut. Polévku ochutíme sójovou omáčkou, cukrem, octem, chilli pastou a vaříme dalších 5 minut. Do vroucí polévky přidáme 3 rozšlehaná vajíčka a povaříme 5 minut. Tapiokový škrob smícháme s jednou deci studené vody, nalijeme do polévky a promícháme. Polévku necháme vařit cca 10 minut a na závěr do ní nasypeme nakrájený koriandr.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!