Staňte se našimi fanoušky na:

Oříšková bábovka s opilým ovocem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S přípravou začneme den předem. Jablka i hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokapeme 6 lžícemi rumu a dobře promícháme. Vložíme je do uzavíratelné nádoby a necháme v chladu marinovat do druhého dne. V míse šleháme hodně změklé máslo nebo Heru s vejci a oběma cukry. Do našlehané směsi vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, 2 lžíce rumu, kakao, skořici a umleté oříšky. Nakonec vmícháme rumové ovoce. Těsto dáme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme při 180°C asi 50-55 minut. Jestli je bábovka pečená zkusíme vpíchnutím špejle. Hotovou bábovku necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Romik |29. května 2013
Zajímavé Odpovědět
Aidel |26. května 2013
Mňam :-) Odpovědět
ehm |25. května 2013
anooo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!