Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechový nákyp

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme zapékací mističky: pečlivě je vymažeme změklým máslem a vysypeme jemnou strouhankou, nejlépe prosátou. Vejce rozklepneme, žloutky a bílky oddělíme. Žloutky pak vyšleháme s cukrem do pěny. Hladkou mouku smícháme se solamylem, nastrouhanými ořechovými jádry a přilijeme mléko nebo podmáslí. Do tohoto základu přidáme žloutkovou pěnu a zlehka promícháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh, který pak lehce vmícháme do připraveného ořechového těsta. Lžící přendáme směs do připravených mističek a pečeme v předehřáté troubě nejprve při 170°C, za chvíli příkon tepla zvýšíme na 180°C. Celkem nákyp pečeme přibližně 12 - 15 minut. Upečený nákyp se viditelně odděluje od stěn zapékacích misek. Každou porci ozdobíme půlkami ořechů a nakonec posypeme cukrem. Nákyp ihned podáváme. Při přípravě tohoto nákypu stačí, když zapékací mističky plníme maximálně do 3/4. Těsto při pečení poměrně hodně nabude a z plných mističek by pak vytékalo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!