Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechové pusinky tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky vyšlehat se špetkou soli do tuhého sněhu. Misku se sněhem dát nad hrnec s pomalu se vařící vodou tak, aby mezi okrajem hrnce a miskou byla mezera a pára mohla volně unikat. Ke sněhu přisypat moučkový cukr a šlehat ještě cca 10 minut. Pak hrnec sundat a nechat cukrovou hmotu úplně vychladnout. Nasekanou čokoládu na menší kousky a ořechy vmíchat do vychladlého sněhu. Z připravené směsi udělat lžičkou malé kopečky, které dáváme na plech. Péct (sušit) na 110°C asi 30 minut. Toto množství je na 50 ks, ingredience lze upravit podle toho kolik pusinek chceme udělat. Pusinky můžeme i slepovat např. čokoládovým krémem. Poznámka: 1/ Při přípravě sněhové hmoty dbát na to, aby nebyla příliš řídká, pusinky by se při pečení mohly nehezky roztéct. 2/ Kopečky na plech dělat opravdu malé, pusinky se poměrně dost nafouknou. 3/ Po upečení je dobré nechat pusinky vychladnout na plechu, horké jsou velmi křehké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

IVETULIATKO |25. listopadu 2013
bdcnkjvhjdfsiodjkqewpo§iaekrskuldfgorpqwi!Ofjm Odpovědět
Jitka 5|6. prosince 2013
vyzkouším Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
skvělé Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
skvělé Odpovědět
Káma|20. listopadu 2013
Jj ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!