Staňte se našimi fanoušky na:

Křehké amaretky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bílků a moučkového cukru vyšleháme pevný tuhý sníh a opatrně do něj vmícháme mleté mandle, amaretto, vodu, citronovou kůru a skořici. Troubu předehřejeme na 180°C a na plech dáme pečící papír. Kávovou lžičkou nabíráme směs a uděláme na plechu malé hromádky. Amaretky pečeme dozlatova cca 20 minut. Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem. Výborné jsou když přidáme vanilku - buď vanilkový lusk nebo přidáme pár kapek extraktu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!