Staňte se našimi fanoušky na:

Opilé hrušky s vaječným koňakem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme 60g rozpuštěného másla, mouku smíchanou s prdopeč, 4 lžíce vaječného koňaku a dle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřince a každou půlku nařízneme na několik plátků, tak aby zůstaly spojené. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo (60g), přidáme hrušky, cukr a citronovou šťávu a asi 5 minut podusíme . Pak hrušky přendáme na síto, necháme okapat a rozložíme na těsto. V mírně předehřáté troubě zvolna pečeme asi 20 minut. Potřeme šťávou, ve které jsme hrušky dusili a pečeme ještě dalších 5 minut. Do zbylé šťávy nalijeme 100ml vaječného koňaku, přivedeme k varu a zahustíme solmylem. Upečený koláč přelijeme omáčkou z vaječného koňaku. TIP: Hrušky můžeme zapékat i jednotlivě v mističkách.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
sussan |11. června 2013
Zajímavé, ukládám a někdy vyzkouším. :) Odpovědět
vera.sucha.50 |11. června 2013
zajímavé Odpovědět
PetulkaH |11. června 2013
ted si dávám kávičku a tohle mi k ní chybí:-) Odpovědět
Sofii |11. června 2013
tak to se mi líbí :-) Odpovědět
3Katka3 |11. června 2013
Vypadá to moc dobře, takže ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!