Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka s liškami

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lišky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Potom si nechte na pánvi rozehřát asi polovinu másla, přisypejte k němu nakrájené houby, okmínujte je a poduste pěkně doměkka. V kastrůlku rozpusťte zbytek másla a orestujte na něm hladkou mouku. vzniklou jíšku zalijte zeleninovým vývarem, důkladně ji rozmíchejte a přibližně 15 minut pozvolna povařte. Do povařené jíšky vmíchejte zakysanou smetanu a podušené lišky. Podle chuti přidejte sůl, mletý pepř, krupicový cukr, lžíci octa a nasekaný tymián. Vejce uvařte natvrdo. Zchlaďte je ve studené vodě, vyndejte, nechte chvilku odpočinout a oloupejte. Potom je podélně rozkrojte na poloviny a vložte do ochucené omáčky. Podávat můžete s vařenými bramborami, chutnou přílohou jsou i bramborové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dusan.berousek|24. května 2013
Výborný recept. Zkusím ho. Odpovědět
kacci|16. května 2013
určitě vyzkouším :) Odpovědět
šupina73|15. května 2013
jó lišku už jsem nenašla už hoooodně dlouho,ale přidávám do oblíbených a v houbové sezoně vyzkouším:-) Odpovědět
Eva Novotná|25. února 2013
Vyzkouším. Odpovědět
dusan.berousek|19. února 2013
Houby si dám rád. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!