Špalíčky z bůčku
60
0
2
nádivka: 150 g žampionů sterilovaná okurka odřezky krůtího masa 1 červená paprika 1 zelená paprika 30 g slaniny 1 vejce 1 vařená brambora 1 lžička hořčice mletý pepř sůl špetka muškátového květu Řízky rozklepeme do šířky, osolíme a položíme na alobal potřený olejem. Odřezky masa, papriky, okurku, houby a slaninu nakrájíme na kostky, bramboru nastrouháme. Slaninu rozškvaříme, přidáme žampiony a dusíme. Přidáme rozšlehané vejce a necháme je srazit. Přidáme další přísady a promícháme. Pláty masa potřeme nádivkou, stočíme a závitky zabalíme do alobalu. Pečeme 25 minut na plechu v troubě nebo dusíme s trochou vody na plotně. Podáváme s bramborem a dušenou zeleninou.