Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka Barbecue originál

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Barbecue je vynikající omáčka. Použijeme - li ji na masíčko, není to žádné rychlé grilování přímo nad zdrojem tepla. Nejvíce zničí chuť masa grilování v plynovém grilu, ať je potřeno čímkoliv. Takové maso nežere ani můj pes. V pravé formě omáčky Barbecue je to dlouhá a pomalá tepelná úprava masa při nízké teplotě a za přítomnosti kouře. Zdroj tepla je umístěn stranou - mimo maso. Je to vlastně založeno na pricipu uďáku. Barbecue pochází z karibské oblasti. Pravé barbecue se praktikuje zejména v USA. Tento recept je tamější originál.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Do pánve nalejeme olej, rozpálíme jej a nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka česnek. Dozlatova je osmahneme.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a protlak, cukr, Worcester, sójovou omáčku, tabasco omáčku, vinný a balsamico ocet, vegetu a hořčici. Osolíme a za stálého míchání vaříme cca 10 minut.
  3. Poté omáčku Barbecue odstavíme z pece a přimícháme Brandy. V žádném případě ji znovu nepřevařujeme.
  4. Vařící nalejeme do skleniček a v chladu uložíme. Používáme dle potřeby potíráním masíčka při jeho tepelné úpravě. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |8. února 2014
skvělé, 1+ Odpovědět
pajunc |4. listopadu 2013
super, to bude jistě dobrota, děkuji za recept :-) Odpovědět
evahu |1. srpna 2013
1*** Odpovědět
renda9 |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
Semyaza |2. července 2013
super Odpovědět
david.kruml.1 |24. června 2013
Jan a Márč už napsaly všechno já už vlastně nemám co dodat Odpovědět
Márč |17. června 2013
Úžasné, Arabelko, jak dokážeš člověka zaujmout nejen samotným receptem, ale i úvodním komentářem k němu. Díky za to, ukládám...:-))) Odpovědět
Lenny |17. června 2013
tuto omáčku mám ze všech nejraději Odpovědět
zdenkai |17. června 2013
zajímavý recept, uložím... Odpovědět
Arabela |17. června 2013
Díky Jane, - Ty jsi také originál. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!