Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 50 - svítková polévka a pikantní rizoto

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

POLÉVKA 1 l vody, 100g kořenové zeleniny, 1 malá cibule, 2 lžíce steril. hrášku, 60g másla, 30g hl. mouky, mletý pepř, sůl, majoránka, stroužek česneku, petrželka Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, osmahneme na 30g másla, zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a zahustíme hnědou jíškou ze zbytku másla a hladké mouky. Vaříme asi 15 minut, nakonec přidáme steril. hrášek, špetku pepře a majoránky, česnek utřený se solí a posekanou petrželkou. SVÍTEK 50g másla, 2 vejce, 4-6 lžic mléka, 50g hr. mouky, 50g krupice, 1 prášek do pečiva, sůl, olej Mouku smícháme s krupicí a prdopeč, v misce utřeme změklé máslo se žloutky, pak přidáváme střídavě lžíci mléka a lžíci moučné směsi a mícháme. Osolíme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na pánvi rozehřejeme olej, sběračkou do něj nalijeme řídké těsto a po obou stranách opečeme dorůžova. Svítek na povrchu postříkáme vodou a necháme chvilku na pánvi, kde nabude na objemu. Vychladlý svítek nakrájíme, rozdělíme na talíře a zalijeme polévkou. RIZOTO 300g rýže, 300g kuřecího masa, 150g másla, 50ml oleje, 300g rajčat, 1 cibuli, 200ml bílého krabicového vína, 4 lžíce parmazánu, 600ml zeleninového vývaru, 2 lžíce sekané petrželky Nakrájíme maso, cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme jí na 100g másla s olejem. Přidáme nakrájená rajčata a podusíme, pak přidáme rýži, promícháme a podlijeme trochou vývaru. Přilijeme víno (na vaření stačí krabicák, netřeba kupovat drahé víno) a za stálého míchání vaříme do doby, než se tekutina odpaří. Pak rýži podlijeme zbytkem vývaru a vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Hotové rizoto zjemníme máslem, vmícháme nasekanou petrželku a posypeme strouhaným parmazánem nebo jiným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!