Staňte se našimi fanoušky na:

Obarvená rýže

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Základem je 250 g dlouhozrné rýže a lžíce oleje MRKVOVÁ : 1/2 l mrkvové šťávy, 1/2 lžičky karí Mrkvovou šťávu svaříme s karí. Rýži propereme a krátce povaříme s mrkvovou šťávou. Přikrytou necháme na vypnutém sporáku asi 25 minut nabobtnat. Formičky nebo naběračku naplníme teplou rýží a vyklopíme na talíře. ŠAFRÁNOVÁ : 1/2 l zeleninového vývaru (může být zeleninový bujon), špetka šafránu. Zeleninový vývar svaříme se šafránem. Dále postup jako v předchozím receptu. S ČERVENOU ŘEPOU : 1/2 l šťávy z červené řepy Šťávu z červené řepy svaříme v hrnci a dále postup stejný. ŠPENÁTOVÁ : 100g mraž. špenátu, lžíce másla, 1/2 l zeleninového vývaru. Špenát necháme rozmrazit,v hrnci rozpustíme máslo a vložíme špenát a asi 1 min. ho dusíme doměkka. Poté ho rozmixujeme, přidáme vývar a necháme povařit. Dále postup stejný.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
1*** Odpovědět
Dědeček Hříbeček |22. února 2014
Ukládám, to mě nenapadlo a rýže vypadá dobře. Odpovědět
Monique |29. listopadu 2013
uložím si :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!