Staňte se našimi fanoušky na:

Nutellové řezy

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 200g másla, 50g cukru, 8 vajec, 1 vanilkový cukr, 250g mouky, 1/2 prdopeč, 100g nastrouhaných mandlí, 100g nutelly, tuk na formu NÁPLŇ a POLEVA: 400g kompotovaných višní (hmotnost po okapání), 1/2l mléka, 1a1/2 sáčku vanilkového pudinku, 250g másla, 200g nutelly, 25g kokosového 100% tuku, 2 lžíce rumu (pro děti smetany) Višně necháme důkladně okapat. Z uvedených surovin připravíme těsto - viz Příprava piškotového těsta. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme vanilkový cukr. Toto světlé těsto rozetřeme na vymazaný plech a poklademe višněmi. Do zbylého těsta vmícháme zahřátou nutellu a vymícháme dohladka, rozetřeme na vrstvu višní. Pečeme maximálně 30 minut na 175°C (horkovzduch 160°C, plyn stupeň 2). Moučník necháme trochu zchladnout na plechu, potom ho opatrně vyklopíme. mezitím uvaříme dle návodu pudink, během chladnutí ho opakovaně promícháváme. Máslo vyndáme z chladničky a hned jak má máslo a pudink stejnou teplotu (jen tak bude krém hladký), ušleháme máslo do pěny a postupně vmícháme pudink. Krém rozetřeme na korpus a nejméně na hodinu dáme do chladu, dokud krém neztuhne. Ve vodní lázni rozehřejeme nasekaný kokosový tuk a s rumem (případně smetanou) vmícháme do nutelly. Opatrně rozetřeme na vrstvu krému a necháme ztuhnout. TIP: Místo máslového krému můžeme na korpus rozetřít do tuha ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem. Smetanu je také možné smíchat s nutellou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!