Staňte se našimi fanoušky na:

Novoroční pohoštění

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NOVOROČNÍ PEČENĚ 1kg vepřové pečeně bez kostí, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, kmín, 2 vejce, 2 lžíce hl. mouky, 400g vepřové krkovice, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 100g sádla, nasekané kosti, 3dl stud. vody Vepřovou pečeni rozřízneme tak, abychom mohli udělat plát, naklepeme ho a osolíme. Vepřovou krkovici i s cibulí a česnekem nahrubo nasekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mouku a všechno promícháme. Plát masa naplníme touto nádivkou, zabalíme, převážeme nití a položíme na pekáč, na nasekané kosti., přelijeme sádlem a pečeme asi 2,5 hodiny při mírné teplotě. Měkkou pečeni vyndáme, tuk necháme vysmahnout, polovinu slijeme, kosti zalijeme studenou vodou, šťávu svaříme a procedíme. Pečeni nakrájíme na plátky a na talířích polijeme šťávou. Jako příloha se hodí cokoliv z brambor. NOVOROČNÍ SALÁT - dia 1/2kg čočky, 200g cibule, 3 lžíce oleje, mletý pepř, ocet, sůl Uvařenou čočku scedíme, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, pak přidáme k čočce. Směs zalijeme marinádou z octa, pepře a soli.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!