Staňte se našimi fanoušky na:

Novoroční čočka po staročesku

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Novoroční čočku můžeme dát jako přílohu k uzenému masu nebo klobáse. Na oleji orestujeme cibuli s paprikou, podlijeme vývarem, přidáme čočku, pepř a dolijeme vodou. Čočku uvaříme do měkka a pak do ní zašleháme smetanu rozmíchanou s moukou, povaříme a podáváme s plátky teplého uzeného masa nebo s opečenou klobásou. Na závěr čočku polijeme osmaženou cibulkou na sádle a můžeme přidat sladkokyselou okurku a volské oko.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

svatava.adamova |7. února 2014
my taky :) Odpovědět
beaa |17. května 2013
taky dělame Odpovědět
Uzzi1 |27. prosince 2012
také dělávám čočku na Nový rok :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!